Båtar för nödsituationer
Båtar för nödsituationer

Båtar för nödsituationer

Även om båtar är avsedda för roliga och äventyrliga tider, är vissa båtar avsedda för att göra ett seriöst arbete i alla möjliga situationer. Räddningsbåtar är den typ av båtar som kommer till undsättning i tider av nöd och nödsituationer, och på grund av den avgörande rollen för att upprätthålla säkerheten behövs de ute till havs/sjöss.

Utseende & användningsområden

De är små fartyg som vanligtvis är anslutna eller ombord på större fartyg för att transportera passagerare i säkerhet om en farlig situation uppstår. Ändå kan de också vara enskilda fartyg som opererar i kustnära förhållanden. Alla är utrustade med första hjälpen-kit och flytvästar och där mat och vatten är redo för de som blir räddade.

Beroende på användningsområde kan de vara i väldigt olika storlekar och bära olika kapacitet. De är vanligtvis gjorda av glasfiber eller hårt gummi samt bogserade av en större båt eller sänks ner i vattnet med en kran eller dylikt. Förutom dessa två varianter har moderna fartyg slutna livbåtar som hänger på sidorna. Om en katastrof inträffar kan passagerare snabbt gå in i livbåten, som sedan omedelbart sänks eller skjuts ner i vattnet för att spara dyrbar tid i dessa typer av situationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *